Restoran Golf

Ima u Beogradu kultnih ugostiteljskih objekata, koji na svojevrstan način čuvaju, neguju i oplemenjuju neodoljiv šarm beogradskog i srpskog ugostiteljstva. Jedan od njih je, svakako, i restoran “Golf”, koji se svojim položajem i autentičnošću izdvaja od većine drugih restorana.
Restoran “Golf” se nalazi u ulici Kneza Višeslava br. 23 u Košutnjaku, šumi pod zaštitom države. Raspolaže toplim i prijatnim enterijerom, koji zrači pravom kućnom atmosferom dobrih domaćina. Bašta sa fontanom, crnom lipom, krošnjama hrasta i četinara, okružena zelenilom, livadom i šumom, pruža poseban osećaj. Gostoljublje osoblja, dobra ponuda i pozitivna energija ne ovom mestu nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ni stalne goste, ni putnike namernike. Dobar sklad starih dobrih tradicija i modernih vremena je ovde veoma zastupljen. U burnoj i bogatoj istoriji “Golf” je prolazio kroz različite faze a od 2000. godine, restoran prelazi u vlasništvo beogradskog BAS-a koji preuzima domaćinsku brigu i obnavlja ovaj dragoceni resurs.

Ovo mesto je poznato kao svojevremeni školski centar ugostiteljskog esnafa iz koga su iznedrili majstori kulinarstva sa svetskom reputacijom. Ovde, u restoranu “Golf”, pre više od šest decenija, u kreaciji jednog od naših najboljih kuvara Milovana Miće Stojanovića, nastala je “Karađorđeva šnicla”. Orginalan recept je još uvek kod nas. Gostima su na raspolaganju svečana sala, letnja bašta i veliki parking. Koncept današnje ponude je usmeren na porodična i poslovna druženja, kroz redovan posao i ugovorena slavlja. Duga i bogata tradicija u organizaciji koktela, poslovnih ručkova, banketa i kompanijskih poslova, porodičnih slavlja – krštenja, venčanja, rođendana, zlatnih svadbi, slavskih ručkova i drugih svetkovina, po veoma popularnim cenama.