Ресторан Голф

Има у Београду култних угоститељских објеката, који на својеврстан начин чувају, негују и оплемењују неодољив шарм београдског и српског угоститељства. Један од њих је, свакако, и ресторан “Голф”, који се својим положајем и аутентичношћу издваја од већине других ресторана.

Ресторан “Голф” се налази у улици Кнеза Вишеслава бр. 23 у Кошутњаку, шуми под заштитом државе. Располаже топлим и пријатним ентеријером, који зрачи правом кућном атмосфером добрих домаћина. Башта са фонтаном, црном липом, крошњама храста и четинара, окружена зеленилом, ливадом и шумом, пружа посебан осећај. Гостољубље особља, добра понуда и позитивна енергија не овом месту никога не оставља равнодушним, ни сталне госте, ни путнике намернике. Добар склад старих добрих традиција и модерних времена је овде веома заступљен. У бурној и богатој историји “Голф” је пролазио кроз различите фазе а од 2000. године, ресторан прелази у власништво београдског БАС-а који преузима домаћинску бригу и обнавља овај драгоцени ресурс.

Ово место је познато као својевремени школски центар угоститељског еснафа из кога су изнедрили мајстори кулинарства са светском репутацијом. Овде, у ресторану “Голф”, пре више од шест деценија, у креацији једног од наших најбољих кувара Милована Миће Стојановића, настала је “Карађорђева шницла”. Оргиналан рецепт је још увек код нас. Гостима су на располагању свечана сала, летња башта и велики паркинг. Концепт данашње понуде је усмерен на породична и пословна дружења, кроз редован посао и уговорена славља. Дуга и богата традиција у организацији коктела, пословних ручкова, банкета и компанијских послова, породичних славља – крштења, венчања, рођендана, златних свадби, славских ручкова и других светковина, по веома популарним ценама.